De Zon en Villa Max

Ingelmunster

Terug naar overzicht Deel project

Een nieuwe vleugel met grote meerwaarde voor heel de omgeving

Gemeente Ingelmunster sloopte zijn oude BLO-gebouw om plaats te maken voor nieuwe BLO-klassen, een refter, een voor- en naschoolse opvang en de buitenschoolse opvang Villa Max.

De nieuwe vleugel sluit, net als zijn voorganger, aan op de bestaande vleugel van gemeenteschool De Wingerd, maar werd 90° gedraaid en langs de perceelgrens gelegd. De nieuwe inplanting en het bestaande gebouw omarmen samen de speelplaats, die bovendien kon worden uitgebreid met een speeltuin die voor alle kinderen toegankelijk is.

“De gewijzigde inplanting geeft Villa Max een  eigen gezicht en toegang.”

Vóór het gebouw kwam een plein waar ook het ontmoetingscentrum, de sport- en jeugddienst, het klooster en de vrije basisschool van mee genieten. Deze open ruimte zal later via een voetgangers- en fietsersverbinding gelinkt worden met de sport- en jeugdvoorzieningen in Ingelmunster.

De brede buitentrap kan ook als klastribune dienst doen en zorgt voor een directe link tussen de speeltuin en de BLO-klassen op de verdieping. De buitentrap kraagt uit boven het plein en creëert een overdekte toegang naar de opvang, waar ouders elkaar kunnen ontmoeten.

Locatie
Ingelmunster

Regio
Vlaanderen

Energiepeil
K27 – E50

Bruto vloeroppervlakte
1.783,74 m²

Samenwerkingsvorm
Klassieke ontwerpopdracht

Beeld & fotografie
Bart Heijnens

 

Team
Opdrachtgever: Gemeentebestuur Ingelmunster
Architect: B2Ai

Status
Opgeleverd eind 2017