Lex 85

Brussel

Back to overview Share project

Gelegen in het hart van de Europese wijk, speelt LEX 85 een strategische rol in de Wetstraat gezien zijn ligging boven de toegangen tot het metrostation Maalbeek en een publieke parking.

Al snel besliste ons team dit project als een stedelijk project te behandelen eerder dan louter als de renovatie van een geïsoleerd kantoorgebouw. Om dat te bekomen moesten we de ervaring van de verschillende gebruikers verbeteren. Om zijn rol als een mobiliteitshub te benadrukken werd een overkraging van 2 niveaus toegevoegd op straatniveau. Het metrostation en de publieke parking zijn op deze manier duidelijker zichtbaar. Het uitbreiden van de glazen lobby tot aan het voetpad creëert een aangenamere situatie voor zowel voetgangers als bestuurders. Als onderdeel van onze BREEAM aanpak werden twee groene patio’s geïmplementeerd. De gevel is zo ontworpen dat hij mooi opgaat in de rest van de boulevard maar wekt tegelijk ook de impressie van een ‘urban canyon’.

Wij denken dat dit kleinschalig gebouw als een katalysator kan werken en tonen hoe de tunnelervaring van de Wetstraat kan worden getransformeerd tot een straat met zijn eigen karakter.

Locatie
Brussel

Regio
Brussel

Status
Oplevering voorzien in 2020

Bruto vloeroppervlakte
4.900 m²

 

Team
Bouwheer : Foresite
Architect: B2Ai
Stabiliteit: Group D
Technieken: TDC
VGC: SECO
Akoestiek: Venac

Gerelateerde projecten